OSMANİYE / MERKEZ - Fatih İlkokulu

Mrt

21-26 Mart Orman Haftası okulumuzda yapılan törenle  kutlandı.

Mrt

3-B sınıfı öğretmeni Mesude YALÇIN ve öğrencileri ÖĞRENCİ LİDERLİĞİNDE  eTWİNNİNG : EĞİTİMDE OYUNLAŞTIRMAYLA DEĞİŞİM YARATMA / eTWINNING IN STUDENT LEADERSHIP: CREATING CHANGE THROUGH GAMIFICATION IN EDUCATION projesine katıldı.

Geleneksel öğrenme yöntemlerini aşarak, derslerdeki karmaşık konuları çocuklara oyun yoluyla anlatmanın gücünü keşfetmeyi hedefleyen  eTwinning projesi, Pınar İnce ve Azerbaycan Baki, 60 nömrəli tam orta məktəb öğretmenleri ortaklığında kuruldu. Proje, öğrencilere keyifli, etkileşimli ve katılımcı bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Proje, eğitimde oyunlaştırma yaklaşımını benimseyerek, öğrencilere sadece bilgi aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda bu bilgileri oyunlar aracılığıyla deneyimleme fırsatı sunuyor. Bu yöntemle öğrenciler, ders konularını sadece anlamakla kalmayacak, aynı zamanda oyunlar aracılığıyla bu bilgileri içselleştirme şansı bulacaklar.

Mrt

3-B sınıfı öğretmeni ve öğrencileri ÖĞRENCİ LİDERLİĞİNDE  eTWİNNİNG : EĞİTİMDE OYUNLAŞTIRMAYLA DEĞİŞİM YARATMA / eTWINNING IN STUDENT LEADERSHIP: CREATING CHANGE THROUGH GAMIFICATION IN EDUCATION projesine katıldı.

Ock

Fatih İlkokulu sınıf öğretmeni Kemal YALÇIN’ın ve öğrencilerinin aktif olarak katıldığı STEM and Environment (STEM ve Çevre) eTwinning projesinde eğlenceli etkinlikler yapıyorlar.

‘’STEM günlük hayatla iç içe olan bir eğitim yaklaşımıdır. Çevre, içinde yaşadığımız ve gözümüzün önünde yavaş yavaş yok olan yaşam ortamıdır. Oluşturacağımız etkinliklerle öğrencilerimizin problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği, ürün oluşturma, muhakeme gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirecek ve ortamda olup bitenlerden haberdar olmalarını sağlayacağız. Projemiz çocukların çevrede olup bitenlerin farkına varmalarına yardımcı olmaktır. Gelişimlerine ve akademik becerilerine katkı sağlayacaktır. Geri dönüştürülmüş malzemelerden ürünler üretecekler. STEM etkinlikleriyle öğrenciler çevreye duyarlı olacak ve çözüme yönelik oluşturacakları prototiplerle özgüvenleri artacaktır. Ayrıca Web2.0 araçları ve dijital oyunlarla dijital medya okuryazarlığını da sağlamayı planlıyoruz.’’

Ock

Kuruculuğunu Fadime Yıldırım  ve Güler Bayromova 'nın yaptığı Fatih İlkokulu sınıf öğretmeni Kemal YALÇIN’ın ve öğrencilerinin aktif olarak katıldığı CITY OF THE FUTURE WITH STEM (Geleceğin şehirleri) eTwinning projesinde eğlenceli etkinlikler yapıyorlar.

ORTAKLAR: Türkiye(10), Azerbaycan(1), Portekiz(1), Romanya(1), Gürcistan(1), Ürdün(1), Karadağ(1), Yunanistan(2)

PROJE AMACIMIZ: öğrencilerimize 21. yy becerileri kazandırmak. Örneğin; eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve iş birliği, yaratıcılık ve inovasyon, esneklik ve uyum, sosyal ve kültürlerarası ilişki, üretkenlik ve sorumluluk gibi beceriler.

YAPILACAK ETKİNLİKLER: Stem yaklaşımıyla çeşitli aylık etkinliklerin yapılması, öğretmen ve öğrenci webinarları, web2 araçları kullanımı gibi.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında okulumuzda bilgi yarışması düzenlendi.

Ock

Kuruculuğunu DERYA FARIMAZ CENGİL ve Rita Pagliaro 'nın yaptığı Fatih İlkokulu sınıf öğretmeni Mesude YALÇIN’ın ve öğrencilerinin aktif olarak katıldığı KOA-TARGET MATHS (Hedef Matematik ) eTwinning projesinin amacı, Matematiğin hayatın bir parçası olduğunu kabul ederek ona karşı olan korkuları yapılan etkinliklerle yok etmek. Matematiği sevdirmek ve kazanımlarında başarıyı yükseltmek için çalışmalar yapmak. Bu çalışmaları tasarımlar, oyunlar, eğlenceli etkinlikler ile destekleyerek öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlamak.

KOA-TARGET MATHS (Hedef Matematik ) projesi kapsamında öğrenciler birbirinden eğlenceli etkinlikler yapıyorlar.

Ock

TEKNOFEST, Türkiye’de teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan bir çok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık ,uzay ve teknoloji festivalidir.

Teknofest hakkında sürece dair öğretmenlerimize sunum gerçekleştiren Mustafa KURT öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ock

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci  yıl dönümü okulumuzda düzenlenen törenle  kutlandı.

Ock

Okul öncesi öğrencilerimiz Dilimizin Zenginleştirlmesi projesi kapsamında  etkileşimli  hikaye okuma etkinliği yaptılar.Hikayeyi resimleyip boyadilar.Hikayede geçen koro  şefi kelimesini öğrendiler.Koro şefi  resimlerini boyadılar. Kendi marakaslarını yaparak koro oluşturarak  etkinliklerini tamamladılar.

Ara

14-16 Aralık tarihlerinde düzenlenen eTwinning 14.Ulusal Konferansında 2023’ün en başarılı  projeleri arasında yer alarak Osmaniye’yi, okulumuz öğretmenlerinden Mesude YALÇIN temsil etmiştir.

Projede emeği geçen Mesude Hocamıza ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

12/18 Aralık Yerli Malı Haftası(Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası),tutumlu olmanın,yatırım yapmanın ve yerli tüketim bilincini oluşturmak için her yıl okullarda belirli gün ve haftalar kapsamında kutlanır.

Öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde öğrencilere yerli yerli malı kullanımının önemini anlatmak,bilinçli  tüketici olma alışkanlığını kazandırmak adına yerli malı haftası coşkuyla kutlandı.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulmuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleştirildi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Türk Ulusunun Büyük Önderi ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü,aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz...

Kas

Okulumuzda Cumhuriyetimizin 100.yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı.Kutlamada emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.